ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ -JENY'S VISION

Σάββατο, 10 Μαΐου 2008

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ

Σύντομο Ιστορικό

Η Ευγενία Κατή-Τσάμη , 37 ετών , μητέρα δύο ανηλίκων τέκνων 6 και 1 έτους , σύζυγος Αθανασίου  που κατοικεί στην Νεάπολης Ν. Κοζάνης , μετά από αξονική τομογραφία και μαστογραφία στα Γιαννιτσά την 3η Σεπτεμβρίου 2003 ανακάλυψε ότι έπασχε από Καρκίνο Μαστού , ωοθηκών και στομάχου. Εισήχθη στο Θεαγένειο ,Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και την 15η του ίδιου μήνα άρχισε προεγχειριτικές χημειοθεραπείες λόγω του προχωρημένου της νόσου. Δεν είχε ανταπόκριση στις 7 Χ/Θ που έκανε και έτσι οι ιατροί του Θεαγενείου της έδωσαν εξιτήριο για το σπίτι στις 4-2-2004 ,χωρίς καμία ελπίδα επιβίωσης πάνω από 1-2 μήνες.

ΤΟ ΟΡΑΜΑtzeni sad

Περί ώρα 4,10 μ.μ της 17ης Ιανουαρίου 2004 , ανήμερα της γιορτής μου  και ενώ ετοιμαζόμουν να αναχωρήσω από τα Γιαννιτσά όπου μέναμε μετά την 6η Χ/Θ ) για την Νεάπολη Κοζάνης , μου λέει η Σοφία :

Σάκη θα φύγεις ; Μη φύγεις , έλα να ακούσεις την Ευγενία.

Πήγα στο σαλόνι . Η Ευγενία ήταν καθισμένη στο μικρό καναπέ με κλειστά μάτια και ο Κώστας δίπλα στο τζάκι . Πήγα κοντά της , της έπιασα το χέρι και την άκουσα να λέει με καθαρή φωνή (ενώ πριν δεν μπορούσε να μιλήσει λόγω της γαστροσκόπησης ) :

Να τώρα το βλέπω καθαρά .Είμαι στο προαύλιο , ανεβαίνω τα σκαλιά ,είμαι μόνη μου , δεν είναι κανένας.

Μπαίνω στην Εκκλησία και εκεί δεν βλέπω κανένα ! Η Εκκλησία είναι άδεια.

Προχωράω ,βλέπω στο βάθος ένα φέρετρο ,πλησιάζω και βλέπω μέσα ένα Σώμα , είναι του Αγίου Ραφαήλ. Γονατίζω και προσεύχομαι .

Τον κοιτάζω ,έχει κλειστά τα μάτια του. Δεν με βλέπει. Άγιε μου Ραφαήλ ήρθα στην Χάρη Σου όπως Σου το είχα υποσχεθεί. Τι όμορφος που Είσαι ;

Άνοιξε τα μάτια Σου να Σε δω.

Άνοιξε τα μάτια Του!!!

Σοφούλα κλαίει ! Γιατί κλαίει ; (Σοφούλα : Από χαρά πουλάκι μου που σε είδε )

Μην κλαις Άγιε μου Ραφαήλ. ( και αρχίζει να κλαίει γοερά ). Θέλω να σκουπίσω τα δάκρυά σου , δεν μπορώ είναι το τζάμι.

Μετά από λίγο σταματά να κλαίε και συνεχίζει.

Να ένας παπάς , με παίρνει από το χέρι , με πηγαίνει στην Ωραία Πύλη, βάζει το Πετραχήλι του στο κεφάλι μου κάτι λέει ,δεν ακούω τι λέει

Με κοινωνάει. Με παίρνει πάλι από το χέρι και με πηγαίνει στο φέρετρο του Αγίου Ραφαήλ.

Να τώρα γέμισε η Εκκλησία με κόσμο. Βλέπω τον Κωστή φοράει ένα πουκάμισο με λουλούδια- Να και ο Σάκης , έρχονται μέσα.

Έλα Σοφούλα , έλα και συ να προσκυνήσεις τον Άγιο Ραφαήλ όχι από κει από τα πόδια του, από δω.

Κοίτα τι όμορφος που είναι; Τον βλέπεις; Η μύτη Του είναι έτσι και έτσι και η γενειάδα Του (Τον περιγράφει με το δάχτυλό της-Δεν έχει πάει ποτέ στη Μυτιλύνη και δεν εχει δει το φέρετρο του Αγίου Ραφαήλ ).

Φοράει άσπρο με γύρω γύρω χρυσά ,Τον βλέπεις ; Κοίτα άνοιξε τα μάτια του. Μας κοιτάζει? Σοφούλα μας βλέπει ! Έχει γαλάζια μάτια. Τι όμορφα μάτια ! Βλέπεις τι όμορφος που είναι!

Τώρα έρχονται καλόγριες και κρατάνε άσπρα κεριά , κάτι κρέμονται από τα κεριά.

Στέκονται σε δύο σειρές , κάτι γιορτάζουνε. Να και ο παπάς , κρατάει λαμπάδα και λέει : Δεύτε λάβετε Φως !

Είναι Ανάσταση της λέει η Σοφούλα , γιορτάζουν Το Πάσχα.

Να , κοιτάζω προς την πόρτα και βλέπω να μπαίνει ένα Φως , ένα παράξενο Φως! Και βλέπω πολύ κόσμο έξω ,φαίνεται θα ήρθε κάποιο γκρουπ ,σκέφτηκα . Όμως η καλογριά μου είπε πως δεν θα μπει κανείς μέσα. Θα γίνει όπως το θέλεις εσύ.

Έλα να κοινωνήσομε Σοφούλα ,πρώτα κοινωνάς εσύ και μετά εγώ. Δίνω το μαντήλι σε κάποιον άντρα αλλά δεν ξέρω ποιος είναι. Περνάμε μέσα από τις καλόγριες , ο κόσμος έφυγε , η εκκλησία είναι άδεια. Έρχεται μια καλόγρια , με πιάνει από το χέρι μια με πηγαίνει πάλι στο φέρετρο το Αγίου Ραφαήλ. Φοράει ένα μπλε φόρεμα. Εγώ φοράω τα μπλε ! « Σοφούλα , εγώ είμαι αυτή με τα μπλε ! και αρχίζει να κλαίει με λυγμούς. Τότε ο Κωστής κατέβηκε στο εργαστήρι του και μας έφερε μια εικόνα της Αγίας Ευγενίας ντυμένη στα μπλε.{ Πριν δυο ημέρες διηγήθηκε στην Σοφούλα ότι κλείνοντας τα μάτια της έβλεπε μια καλογριά που φορούσε μπλε ράσα. Καθόταν απέναντί της και την κοιτούσε χωρίς να της μιλάει. Η Σοφούλα της είπε : Μήπως περιμένει να της μιλήσεις εσύ ; Κάτι περιμένει από σένα. Μίλα της , πες τι θέλεις και τότε παρακάλεσε να της χαρίσει την υγεία της να γυρίσει στα παιδάκια της}.

Όταν σταμάτησε να κλαίει είπε στην Σοφούλα : Εμείς να μείνουμε εδώ , εδώ κοντά Του να κάνουμε αγρυπνία. Ναι! θα μείνουμε θα καθίσουμε εδώ στα στασίδια. Τότε έρχεται μια καλογριά μας φέρνει κουβέρτες και δυο μαξιλάρια , άσπρα με δανδέλες . Είναι μικρόσωμη και φοράει γυαλιά { Η Ηγουμένη Ευγενία φοράει γυαλιά}. Μας τα δίνει για να κοιμηθούμε. Εμείς όμως δεν θα κοιμηθούμε ! Θα μείνουμε ξάγρυπνες όλη την νύχτα κοντά στον Άγιο! Ναι θα μείνουμε της λέει η Σοφούλα..

Τώρα κουράστηκα , θέλω να κοιμηθώ . Εδώ σταμάτησε να μιλάει και κοιμήθηκε.

Γιαννιτσά 17-01-2004

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ

Στις 17 Ιουνίου του 2002 και ενώ ήταν 2 μηνών έγκυος σε δίδυμα έπαθε αποκόλληση πλακούντα με τρομερούς πόνους στη μέση. Στη διαδρομή από την Νεάπολη Κοζάνης για την Κλινική στα Γιαννιτσά ,πριν την Καστανιά { εκεί βρίσκεται μία εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ } είδε τον ΑΓΙΟ ΡΑΦΑΗΛ να βάζει το Χέρι Του στην κοιλιά της και να τις λέει :ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ! ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ , ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ και αμέσως σταμάτησαν οι αφόρητοι πόνοι.

Όταν φτάσαμε στην Κλινική στα Γιαννιτσά, ο γιατρός της διαπίστωσε στον υπέρηχο ότι το ένα από τα δίδυμα είχε εξαφανιστεί το δε άλλο κτυπούσε η καρδούλα του κανονικά. Όμως έπρεπε να μείνει στην Κλινική μέχρι την γέννησή του με κατάλληλη αγωγή φαρμάκων και κλινήρης.

Στις 20 Ιανουαρίου του 2003 γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι ,την Σοφία μας.SOFIA21

 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ......

 

 

Την 5η Απριλίου 2004 και ώρα 2,30 π.μ.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ , Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΦΟΥ

μιλούσε με τον Κύριο Υμών Ιησού Χριστό και τους

Αγίους επί τρεις συνεχόμενες ημέρες ασταμάτητα

( αποσπάσματα έχουν καταγραφεί σε κασέτες)

ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ , χωρίς

να κοιμηθεί (ούτε καν να κλείσει τα βλέφαρά της ) να

 φάει ή να πιεί μια σταγόνα νερό ή να ζητήσει

παυσίπονα ή οξυγόνο ,

ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΤΟ

 ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΑΓΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ,ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

Νεάπολη 7-4-2004

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας εδώ

Αφήστε σχόλιο